HockeyNews
PLUS

Stjärnbacken om tunga HV71-starten: "Det är slarvigt"

(15869) Johannes Kinnvall/HV71
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 19 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Topptippade HV71 har en hackande motor.

Men kanske att förra årets poängmaskin Johannes Kinnvall kan råda bot på det.

– Nu är vi i det här läget och jag har kommit in och försöker göra så mycket jag kan, säger HV-backen till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Just före säsongsstarten råkade HV71:s stjärnback Johannes Kinnvall ut för en skada. Den gjorde att han missade de första fem matcherna. Ett kännbart avbräck för vilket lag som helst och så även för HV.


Kinnvall har spelat de senaste fyra matcherna och offensivt är HV71:s poängkung från förra säsongen redan tillbaka på toppnivå efter att ha producerat tre mål och en assist på de matcherna.


– Det är skönt att ha det (skadan) bakom sig, men man vill vara med från början och bidra. Nu är vi i det här läget och jag har kommit in och försöker göra så mycket jag kan. Vissa matcher kan man spela bättre så klart, men jag hoppas komma upp ännu mer i spelet och hjälpa laget, säger Kinnvall till HockeyNews.se.


HV71 föll tungt mot Djurgården på Hovet i lördags och har bara tagit sju poäng på nio matcher. Bara Linköping har ett sämre poängsnitt i SHL.


– Vi har en 3–2-ledning inför sista perioden och att tappa det till 6-3, det känns ju väldigt surt så klart, säger Kinnvall om raset mot Djurgården.


Johannes Kinnvall gjorde två mål för HV71 mot Djurgården, men det räckte inte till poäng. Foto: Bildbyrån.


HV71 låg under med 1–0 efter den första perioden och fick inte igång sitt spel. Sju minuter in i den andra perioden tog HV71-coachen Nicklas Rahm timeout och rev i från tårna i båset.


– Det, hehe. Det var mycket skäll från tränarsidan, men det behövde vi för vi var inte alls vakna första sju, tio minuterna i andra perioden, så nånstans tog sig alla lite i kragen där. Men det räcker inte. Det är för dåligt spel i stort sett över hela matchen. Det gav susen efter timeouten, men det är ändå för dåligt i stort sett i 60 minuter, menar Johannes Kinnvall.


LÄS MERHV71-tränarens utskällning var förgäves: "Jag är besviken"


Den 23-årige Gävlesonen är den här säsongen utlånad från NHL-klubben Calgary som han skrev på för i somras. Kinnvall hade en fin debutsäsong i SHL med Timrå då han gjorde 22 poäng (12 mål, 10 assist) och följde upp den i HV förra säsongen genom att göra 40 poäng (11 mål, 29 assist).


Men för HV har det alltså börjat tungt i höst. Kinnvall har både sett från sidan under skadeperioden och på isen de senaste fyra matcherna.


Vad behöver ni rätta till i spelet?


– Det känns som att det är det mesta just nu. Bara att få igenom puckarna i mittzonen och komma i ett flygande anfall känns som en svårighet för oss. Det blir tufft att spela hockey när det känns som att det studsar emot oss hela tiden och vi får inte ut en enkel passning i mittzonen och så kan vi bara gå därifrån utan det är mycket som stannar i mittzonen, säger Kinnvall.


– I förra matchen (5–2-seger mot Malmö) då var vi bättre på det och det kändes som vi skulle ha en trygghet till den här matchen och att vi skulle bygga vidare på det, men det vill sig inte riktigt och det är för dåligt spel helt enkelt, det är slarvigt.


Johannes Kinnvall har svårt att glädja sig över sina två mål mot Djurgården och att han själv är på väg mot toppformen.


– Det är klart att det är skönt så, men det är vinna man vill göra. Just nu spelar inte det någon större roll. Det hade varit skillnad om man hade gjort två mål och vunnit matchen, då hade man ju liksom känt att det hade varit mer av en självförtroendeboost. Nu är det egentligen bara en torsk, säger Johannes Kinnvall.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!